Encetem el 2021 amb la pujada de l’impost de matriculacions de vehicles contaminants amb la finalitat de reduir la fiscalitat dels Vehicles menys contaminants i per tant estimular la venda de vehicles elèctrics.

L’increment deriva de la modificació del tractament fiscal assenyalat en les taules de trams impositius que graven la matriculació i que es deriven de les emissions de CO2 segons grams emesos al quilòmetre:

  • Emissions inferiors o iguals a 120g/km CO2: exempt de pagament de impost
  • Emissions entre 120g/km i 160g/km de CO2: pagament del 4,75% del preu final
  • Emissions entre 160g/km i 200g/km de CO2: pagament del 9,75% del preu final
  • Emissions iguals o superiors a 200g/km de CO2: pagament del 14,75% del preu final.

Aquest increment en els impostos de la matriculacions de vehicles ha creat desacords entre el sector de l’automòbil i les administracions degut a que el 2020 ha afectat plenament el sector amb una davallada importantíssima de la venda de vehicles a particulars i empreses.

Els concessionaris i empreses del sector reclamen que la pujada impositiva hauria d’anar lligada a un nou pack d’ajudes per tal de que les persones comprin vehicles elèctrics i lliurin a canvi els més contaminants.

Goretti Molons
Economista 16.069
Graduada en Ciències Empresarials i Management

Skip to content